Valentin Ion Voicu, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5: Societatea și autoritățile trebuie să facă scut pentru a diminua efectele consumului de droguri

824

Candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5, Valentin Ion Voicu, face un inventar al problemelor pe care susține că le-a găsit întreg sectorul. El susține că una din cele mai mari probleme o reprezintă consumul de droguri, flagel care dacă nu stopat… ar trebui cel puțin controlat de autoritățile locale și centrale astfel încât să nu fie afectați cetățenii din Sector:

”În aceste săptămâni am fost prin toate zonele cu probleme majore. Problema drogurilor din Sectorul 5 o cunoaștem cu toții, dar majoritatea se tem să vorbească despre acest fenomen crunt cu care se confruntă societatea românească din marile orașe, în special. De la droguri nu e decât un pas până la prostituție și până la boli.

Unul dintre efectele cele mai nocive pentru sănătate în urma consumului drogurilor ilicite şi, în special a drogurilor injectabile, este transmiterea infecţiei cu HIV şi a altor boli infecţioase, în special hepatita C şi B. Societatea românească și autoritățile trebuie să facă scut pentru a diminua efectele acestui dezastru.

Citește și: Daniel Florea, primarul Sectorului 5: Stop gunoi!

Oamenii care se ocupă de curățenia din parcurile Sectorului 5 îmi spuneau că în fiecare zi găsesc serigini aruncate în parcuri și pe stradă. Am întâlnit oameni care s-au infectat din cauză că s-au înțepat în seringile aruncate pe jos.

Parlamentul României, autoritățile locale și centrale, dar și societatea civilă trebuie să își asume o dezbatere amplă pe acest subiect, să nu îl mai ocolim de fiecare dată sau să îl trecem la “și altele”.

Poate că ar trebui, de asemenea, o legislație privind prostituția.

Controlul fiscal, medical ar face ca efectele acestea grave să fie diminuate!”, susține Voicu pe pagina sa de Facebook.