Un profesor de Matematică oferă meditaţii gratuit copiilor săraci din Sectorul 5, pentru examenele naţionale

1321

Un profesor din Bucureşti oferă meditaţii gratuit la Matematică copiilor lipsiţi de posibilităţi materiale din Sectorul 5 al Capitalei, pentru ca aceştia să fie cât mai pregătiţi pentru Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat.

Dascălul Alexandru Florian Săraru îşi doreşte ca examenul de Evaluare Naţională la Matematică, dar şi cel de Bacalaureat să nu le mai pună probleme elevilor şi nici părinţilor.

„Sunt mulţi părinţi care nu îşi permit să plătească un meditator, nici eu nu visam când eram mic să pot face pregătire suplimentară, acasă, cu un profesor. Tocmai din dorinţa de a  oferi şanse egale de reuşită la examene, pe drumul spre liceu, apoi spre facultate, am început să pregătesc gratis la matematică elevi, de la clasa I până la clasa a XII-a”, a explicat Alexandru Florian Săraru.

Citește și: O nouă șansă pentru copiii din mediile defavorizate din Sectorul 5. A fost deschis cel de-al doilea Centru Educațional CURAJ

Profesorul de Matematică îi meditează pe elevi în zilele de marţi şi joi, de la ora 19:00, şi duminica, de la ora 18:30. „Dreptul la educaţie este vital pentru orice societate. În România este garantat prin Constituţie, însă la nivel teoretic doar. În practică, lucrurile stau complet diferit. Profesorii nefiind remuneraţi suficient, nu pot avea aceeaşi disponibilitate pentru a susţine orele în condiţii normale. Astfel, apare necesitatea unor ore suplimentare pentru elevi, în particular, sub formă de meditaţii. Eu îmi doresc şi ca alţi colegi de-ai mei să se „molipsească” şi să înceapă să ofere gratuit pregătire şi la alte materii. De copiii noştri depinde viitorul nostru”, a mai menţionat profesorul.