Sectorul 5 va avea un buget mai mic cu 170 de milioane de lei în 2020. Primarul Daniel Florea: „Sunt revoltat! Voi continua toate investițiile în educație și toate programele educaționale”

547

Primarul Daniel Florea a anunțat, joi, că va „continua toate investițiile și toate programele educaționale”, în ciuda faptului că Guvernul Orban este pregătit să-și asume răspunderea pe un proiect de buget, ce va reduce cu aproximativ 170 de milioane de lei banii alocați în anul 2020 Sectorului 5 al Capitalei.

„Sunt revoltat că trebuie să vă anunț că, astăzi, s-a întâmplat un lucru foarte grav. Sectorul 5 pierde, anul viitor, aproximativ 170 de milioane de lei. Înseamnă că foarte multe dintre investițiile pe care le avem în derulare sunt în pericol.

De ce? Guvernul Orban își asumă răspunderea pe un proiect de buget, care vă taia din banii alocați pentru fiecare locuitor din Sectorul 5, de la 1.250 de lei, la 1.000 de lei, iar din impozitul pe venitul global, în loc să primim 51%, cum am primit anul trecut, vom primi 45%.

Citește și: Daniel Florea: Copiii VOR să facă sport. Am UMPLUT parcuri

Din banii plătiți de oamenii care muncesc în Sectorul 5”, a explicat primarul Daniel Florea, care a precizat că „acești 170 de milioane de lei reprezintă, de exemplu, suma” pe care Sectorul 5 o investește „în reabilitarea unităților de învățământ”.

Nu în ultimul rând, edilul a subliniat că, în anul 2019, a demarat și realizat „investiții în educație în valoare de 266 de milioane de lei”.