Sectorul 5 va avea peste 1.500 de locuri de parcare noi

996

Sectorul 5 va avea peste 1.500 de noi locuri de parcare, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Conform comunicatului, primarul Cristian Popescu Piedone a demarat mai multe proiecte care vor rezolva o parte din problema cauzată de lipsa locurilor de parcare. La începutul anului, Primăria este în faza avansată de proiectare pentru construcţia a două parcări supraetajate. Una dintre ele este o parcare pe două etaje pe Calea 13 Septembrie, în zona blocului V53.

Locuitorii din zonă vor avea acces la 198 de noi locuri de parcare. Cel de-al doilea proiect se referă la amenajarea unei parcări pe Calea Rahovei nr. 327, tot pe două etaje. Această construcţie va avea 138 de noi locuri de parcare. Pentru a folosi la maximum spaţiul, deasupra parcărilor vor fi amenajate şi terenuri de sport.

Citește și: Piedone vrea apropierea locuitorilor Sectorului 5 de poezie și de lectură. Edilul anunță proiectul “Poezie și poveste în Sectorul 5”

O altă parcare va fi construită pe Şoseaua Alexandrei nr. 22-24. Pe cele trei etaje vor fi disponibile 1.170 de noi locuri. Proiectul se află în stadiul întocmirii documentaţiei pentru achiziţia studiului de fezabilitate.

Primarul Sectorului 5 a anunţat că se vor efectua verificări pe raza sectorului în vederea identificării unor alte spaţii care ar putea permite construcţia de noi locuri de parcare.