Se întâmplă la clubul Steaua. După game, set și meci în instanță, un fost deputat a câștigat aproape jumătate din suprafața bazei sportive de tenis și își face vilă între fileu și vestiare

1377

Văzut din cer, un plasture de culoarea miniului sparge versanții de beton ai cartierului Rahova. În această oază de zgură, peste 100 de copii macină săptămânal sub tălpi praful performanței și întind guta rachetei, cu lovituri în ritm de pendul, într-un un ghem aprins de minge.

Baza Sportivă de pe Strada Pecineaga din Sectorul 5 este administrată de Clubul Sportiv Școlar Steaua (club care are parteneriat la mai multe secții sportive cu Cubul Sportiv al Armatei Steaua București) și se află sub tutela Ministerului Educației și Cercetării. Cinci terenuri, vestiare, o centrală proprie și un anunț rece spânzurat de poarta de la intrare: “Inițiere de elaborare plan urbanistic de detaliu. Construire de imobil locuințe unifamilială”.

O parcelă de aproximativ 2000 de metri din trupul bazei sportive, aproape jumătate, a avut soarta zecilor, poate sutelor de suprafețe destinate sportului juvenil – și nu numai- după Revoluție: terenuri, baze, care, în vertijul retrocedărilor, au ajuns pe mâna vrednicilor dezvoltatori imobiliari. Beneficiarul proiectului, conform bucății de pânză prinsă de sârma gardului de la intrare, este firma SC Niky Scorpion Alcom SRL, deținută de omul de afaceri, fost deputat, Nicolae Păun.

Cum s-a ajuns aici? Din câte se pare, în urmă cu mult timp, Nicolae Păun a preluat drepturile procesuale ale moștenitorilor terenului, este vorba, conform profesorului Zamrii Cristian Gabriel, actualul director de la CSS Steaua, de trei familii.

Citește și: Digitalizarea României! Iulian Manea, inspector principal DITL Sector 5: ”Cetățenii obțin actele de la primărie prin două spații virtuale”

Păun își face vilă între fileu și vestiare

În 2009, după un lung proces cu statul, afaceristul a câștigat în cele din urmă parcela cu o suprafață de 1950 mp., pe care se află un teren de tenis din cele cinci ale bazei și, cel mai important, clădirea cu vestiarele și centrala termică.

În 2012, Păun a primit și decizia de impunere, iar în prezent se pare că fostul deputat a obținut avizele pentru a-și construi aici o vilă.

Directorul Cristian Zamrii spune că, în tot acești ani, din 2012 și până astăzi, Nicolae Păun, noul proprietar al terenului, le-a permis foștilor administratori să-și desfășoare activitatea pe terenul său, fără să perceapă vreo chirie. “Domnul Păun a fost înțelegător, am făcut cu el un contract de comodat și ne-a permis să ne desfășurăm activitatea, fără probleme, în toți acești ani. Acum, din câte am înțeles și am văzut și eu acel anunț pe gard, dânsul dorește să își construiască o casă, o vilă, pe acel teren, astfel că, cel mai probabil, va trebui să ne descurcăm fără vestiare”, a dezvăluit directorul.

Primăria vrea să se implice, însă baza nu-i aparține

Profesorul Zamrii spune că, în aceste condiții, trebuie să găsească o soluție de urgență, timpul devine dușmanul copiilor, mai ales că buldozerele, în curând, vor dărâma vestiarul aflat pe terenul lui Nicolae Păun. “Dacă pierderea terenului este mai mică, vestiarele și centrala sunt o problemă mare. Primarul Daniel Florea (n.r. Primarul Sectorului 5) a zis că ne ajută cu drag, ne comandă vestiare modulare, însă, baza nefiind în proprietatea primăriei, nu poate face nimic”, a încheiat administratorul.

S-a încercat să se ia legătura cu Nicolae Păun sau cu un reprezentant al firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, însă fostul deputat nu a putut fi contactat, iar la numărul public al societății, după ce a auzit despre ce e vorba, receptorul a închis apelul, apoi nu a mai răspuns.