Scandal în cartierul Rahova. Primăria Sectorului 5 demolează Piața de Flori

542

Primăria Sectorului 5 a început demolarea Pieței de Flori din cartierul Rahova. Locul era unul insalubru, iar comercianții au primit din partea instituției oferta de a se muta în Piața Ferentari, însă majoritatea au refuzat, pe motiv că rămân fără clienți.

Vânzătorii de flori protestează, cerând ca Daniel Florea, primarul sectorului 5, să vină la fața locului și să stea de vorbă cu ei.

De asemenea, acolo au ajuns și o ambulanță, precum și un autovehicul de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Citește și: Alertă în Capitală! Zeci de mii de bucureșteni, fără apă caldă

Primăria Sectorului 5 anunţă că zona Pieţei George Coşbuc intră într-un amplu proces de igienizare, reabilitare şi modernizare, deoarece aceasta nu mai îndeplineşte condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii de comerţ.

Primăria Sectorului 5 anunţă că zona Pieţei George Coşbuc intră într-un amplu proces de igienizare, reabilitare şi modernizare, un proces absolut necesar, pentru că piaţa nu mai îndeplineşte condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii de comerţ. Din 13 aprilie, toţi comercianţii au primit o notificare conform căreia zona pieţei de flori va fi igienizată, reabilitată şi modernizată, pentru că, de-a lungul anilor, a devenit insalubră, mai ales din cauza faptului că operatorii economici nu aveau contracte de salubrizare şi nu plăteau utilităţile”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Conform aceleiaşi surse, alternativa oferită în această perioadă societăţilor comerciale şi persoanelor fizice care îşi desfăşurau activitatea în Piaţa George Coşbuc este Piaţa Ferentari.

Piaţa de flori este şi va rămâne un simbol al Capitalei, o mândrie a Sectorului 5 şi va deveni un spaţiu curat, modern, care oferă toate condiţiile necesare pentru un comerţ civilizat”, a menţionat Primăria.