Primarul Piedone are consilieri un fost judecător și un fost procuror

1146

La Primăria sectorului 5, noul primar Cristian Popescu Piedone își construiește echipă din „oameni cu mută experiență”, după cum a declarat acesta. Deși oficial încă nu a preluat mandatul fiindcă nu a depus jurământul, primarul ales a deja câteva persoane care vor ocupa funcții în instituție.

Serviciul de Comunicare și Relații publice din Primăria Sectorului 5 va fi condus de o jurnalistă de la Digi 24 care, vreme de doi ani a fost reporterul acreditat la Guvern pentru acest post de televiziune. După instalarea oficială a primarului, fosta jurnalistă Alexandra Georgescu va fi numită pe funcție.

Pentru problemele jurdice, primarul Cristian Popescu Piedone l-a convins să-l ajute pe fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu. Acesta va fi consilier onorific și va superviza toate actele cu caracter juridic ale primăriei. ”Având un om cu atâta experiență în domeniul juridic, nu se va mai putea întâmpla ce s-a întâmplat la Sectorul 4. Domnul Lăzăroiu e o persoană integră, greu de contestat expertiza dânsului”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Cristian Popescu Piedone anunță controale severe în Sectorul 5: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani”

A confirmat și că este în discuții avansate cu persoane care au lucrat în Ministerul Finanțelor, la ANAF, Ministerul Fondurilor Europene și nu a negat când a fost întrebat dacă se va alătura echipei sale și un fost procuror din Parchetul General ci s-a mulțumit să spună: ”„Mda, o să vedeți, nu vă pot da numele lui sau al altor persoane cu care am discutat. Sunt oameni care au înțeles spiritul umaniștilor, acela care trebuie să-l aibă în atenței pe cetățean”.

„Deocamdată atât vă pot spune: vor veni nume grele în echipa mea pentru că au înțeles proiectul meu și cum vreau să transform Sectorul 5”, a mai declarat noul primar.

Despre procurorul respectiv, sursele ne-au spus că vine din zona militară a DNA.

Despre magistratul Petre Lăzăroiu putem spune că, după ce a plecat de la Instanța Supremă a primit un mandat la CCR din partea opoziției, care a expirat în timpul mandatului președintelui Traian Băsescu. Acesta i-a mai oferit un mandat între 2008-2019.