Primăria Sectorului 5 cheltuie 280.000 de euro pentru concerte, fasole şi cârnaţi de Mica Unire. Peste un sfert de milion de euro a alocat Primăria Sectorului 5 pentru manifestările dedicate Zilei Principatelor Unite, 24 Ianuarie

1298

Spre deosebire de anul trecut, când sărbătoarea Micii Uniri a scos din bugetul local aproximativ 42.000 de euro, fără TVA, anul acesta municipalitatea condusă de Daniel Florea va cheltui de aproape şapte ori mai mult, în jur de 280.000 de euro, fără TVA.

Una dintre explicaţiile costului mărit e că evenimentul va ţine trei zile, între 24-26 ianuarie, incluzând, aşadar, şi ziua de naştere a lui Nicolae Ceauşescu. Potrivit caietului de sarcini publicat pe site-ul Centrului Cultural pentru Tineret „Ştefan Iordache”, subordonat Primăriei Sectorului 5, Mica Unire va fi sărbătorită în cele trei zile în Parcul Sebastian, de la ora 12.00 la ora 21.30.

Scopul proiectului: „creşterea nivelului de informare a locuitorilor cu privire la valorile tradiţiei, istoriei şi valorile strămoşeşti”, „să venim în întâmpinarea tuturor copiilor, părinţilor şi bunicilor (persoane din categoriile defavorizate)”, „manifestările culturale din jurul acestor momente au rolul de a uni comunitatea, de a facilita dialogul între membrii şi segmentele diferite, de a anula importanţa diferenţelor culturale”.

Citește și: Inspectoratul Scolar dezaprobă practicile lui Daniel Florea: Materiale cu imaginea primarului nu ar trebui distribuite în școli. Directorii au greșit

Suma de 280.000 de euro este destinată organizării unor concerte la care „minim 15 artişti să presteze servicii artistice de câte o oră fiecare”. De asemenea, sunt prevăzute cheltuieli pentru servicii de publicitate prin „minim două posturi de televiziune de largă audienţă” şi pentru amenajarea unor „zone cu decoruri reprezentative pentru 24 Ianuarie”, de exemplu, „reproducerea unei stâni reprezentative româneşti”.

Caietul de sarcini elaborat de Primăria Sectorului 5 se referă şi la „o zonă de promovare a bucătăriei tradiţionale româneşti, sub forma unui cooking show”. „Specialişti culinari vor prezenta demonstraţii culinare tradiţionale (ceaune aburinde cu fasole şi cârnaţi, sarmale cu mămăligă etc.)”, se arată în documentul citat. „Porţiile rezultate vor fi distribuite cu titlu gratuit”. Una dintre condiţiile puse de municipalitate este ca la cooking show să fie gătite cel puţin 2.000 de porţii de mâncare.