Piedone: Datoria Primăriei sectorului 5 este mai mare decât veniturile

1425

Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat, în şedinţa Consiliului Local Sector 5, că datoria Primăriei este mai mare decât veniturile şi că trebuie găsite soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii.

„Astăzi, datoria Primăriei este mai mare decât veniturile cumulate. În maxim o săptămână, două, trei, vor apărea arierate. (…) Trebuie să găsim o soluţie pentru că, astăzi, cum stă Primăria, putem deveni prima primărie dintr-o capitală europeană, primărie de sector, care poate fi declarată insolventă raportat la venituri, raportat la cheltuieli, salarii şi arieratele care inevitabil vor apărea. Odată ce apar arieratele, nu vom mai primi cotele defalcate. Primăria Sectorului 5 a supravieţuit datorită acestor cote defalcate, nu din acele venituri proprii. La 90 de zile de arierate şi neachitarea datoriilor, nu ni se mai dau cotele defalcate, nu mai putem plăti salariile, vor începe disponibilizările masive. (…) E situaţia reală, la 100 de zile de mandat. Nu mi se poate pune mie, nici dumneavoastră, noilor aleşi, situaţia de fapt. Ea vine din urmă. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce facem mâine cu instituţia”, le-a spus Piedone consilierilor locali.

Citește și: Primăria Sectorului 5 somează constructorii să înceapă reabilitarea la blocuri și școli

El a prezentat date dintr-un raport al Direcţiei Economice despre datoriile Primăriei Sectorului 5, Grupului de acţiune locală, unităţilor de învăţământ preuniversitar, DGITL Sector 5, Complexului Sf. Andrei, DGASPC Sector 5, SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, SC Economat SA, situaţia viramentelor de salarii, impozit şi CAS, dobânzi şi rambursări din credite.

Piedone a precizat că totalul datoriilor se ridică la 569.045.769,52 de lei şi că, în prezent, în conturile Primăriei Sectorului 5 se află 3 milioane de lei.

Primarul a informat că AES a trimis situaţia lucrărilor nefacturate şi obiectelor nepredate către Primărie. El a menţionat că valoarea lucrărilor nefacturate se ridică la circa 17 milioane de lei, iar cea a obiectelor şi produselor nepredate la aproximativ 117 milioane de lei.