Parcul Panteon – un nou parc în sectorul 5

1323

Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a anunţat în premieră la DC News un proiect prin care se va amenaja, în centrul Bucureştiului, un nou parc, de mărimea Parcului Izvor, denumit Parcul Panteon.

Parcul Panteon va fi amenajat pe terenul din faţa sediului aparţinând Academiei Române de pe Calea 13 Septembrie, aflat în vecinătatea Palatului Parlamentului.

Am reuşit să discutăm cu Academia Română şi nişte ONG-uri şi în faţa Casei Oamenilor de Ştiinţă (n.r. – sediul aparţinând Academiei Române de pe Calea 13 Septembrie) avem ambiţia de a amenaja un parc, se numeşte Parcul Panteon, care va fi de o mărime comparabilă cu cea a Parcului Izvor. După amenajare, Academia ne va da 100 de nume de oameni de ştiinţă, de personalităţi marcante ale culturii româneşti cărora să le facem nişte statui.

Citește și: Angajații Primăriei Sectorului 5 au făcut o groapă de gunoi în mijlocul Capitalei

De asta se numeşte panteon, pentru că acolo vor fi 100 de statui ale celor mai mari personalităţi alese de membrii Academiei Române; acolo se vor desfăşura activităţi culturale. Este foarte important să nu ai o groapă de gunoi lângă cele mai importante instituţii ale statului român: Parlamentul, Preşedinţia, Catedrala Neamului. S-au demarat deja lucrările”, a declarat primarul Daniel Florea.