Orare şcolare cu caricatura primarului Daniel Florea pentru elevii din sectorul 5 al Capitalei: reacţia Consiliului Elevilor

1182

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti, structura de reprezentare a celor 300.000 de elevi din Capitală, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la politizarea din ce în ce mai puternică a sistemului de învăţământ, după ce au fost distribuite în unităţile de învăţământ din Sectorul 5 orare cu caricatura primarului Daniel Florea.

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti solicită autorităţilor competente să se sesizeze şi să ia măsurile necesare, în vederea stopării difuzării de materiale electorale în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti precizează faptul că  au fost distribuite în liceele, şcolile şi grădiniţele din sectorul 5 al capitalei orare cu caricatura primarului Daniel Florea. „Mesajul ce însoţeşte caricatura «Dragul meu copil şcolar/De urmezi acest orar/Să te uiţi în calendar/C-ai şanse s-ajungi primar» este total nepotrivit pentru elevi. Mai mult, în colţul din stânga al orarului, apar două hashtag-uri, unul cu iniţialele edilului, iar celălalt cu motto-ul mandatului, având caracter manipulator, evidenţiind modul în care Daniel Florea şi-a început campania electorală”, se arată în comunicat.

Citește și: Daniel Florea – Toți elevii din Sectorul 5 primesc rechizite gratuite

Astfel, considerăm gestul primarului sectorului 5, Daniel Florea, imoral şi dăunător pentru elevi, încălcând articolul 7 din Legea Educaţiei Naţionale numărul 1/2011, conform căruia în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile de natură politică”, se arată în comunicat.

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti solicită autorităţilor competente să se sesizeze şi să ia măsurile necesare, în vederea stopării difuzării de materiale electorale în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Elevii, din păcate, sunt încă o dată folosiţi ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidaţi. Educaţia nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în şcoală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuţie”, a declarat Tudor-Alexandru Panait, preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti.