Fără reguli anti-COVID la spectacolul organizat de primarul Daniel Florea în sectorul 5 al Capitalei. Socializare în loc de distanțare

971

Centrul Cultural şi de Tineret din cadrul Primăriei Sector 5 București, sector condus de primarul Daniel Florea, a organizat sâmbătă un concert în Parcul Sebastian. În jur de 100 de oameni s-au adunat la spectacol și s-au distrat atât de bine, că au uitat de regulile anti-COVID.

România se confruntă cu o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în ultimele zile, dar regulile de distanţare socială, promovate de Guvern într-o campanie fără precedent, cu un buget de aproape 40 de milioane de euro, au fost ignorate la petrecerea din sectorul 5.

În loc de distanțare, la spectacolul ”Ia de România” oamenii au avut parte de socializare. S-au încins hore pe fundalul muzical asigurat de ansamblul ”Doina Gorjului”! Purtarea măştii de protecție la spectacolele din aer liber, în starea de alertă, este obligatorie, însă doar o parte dintre cei aproximativ 100 de participanți la petrecere s-au conformat.

Citește și: Bulevard nou în București. Daniel Florea, primarul Sectorului 5: Sunt aproape 6 km care sunt scutiți

Organizatorii au pus la dispoziţie măşti şi dezinfectant, iar scaunele au fost aşezate la o distanţă regulamentară, însă, din cauza căldurii, spectatorii au mutat scaunele şi s-au înghesuit la umbră, fără a mai păstra distanţa minimă de 1,5 metri. De asemenea, locul de joacă din jurul scenei ar fi trebuit închis, conform regulilor, însă acolo s-au adunat mai mulţi oameni, iar copiii s-au jucat nestingheriţi.

Poliţia Locală a încercat să disperseze oamenii, dar a renunțat și s-a limitat la un avertisment verbal: ”Vă rugăm să păstraţi distanţarea fizică”.