DITL Sector 5 te ajută să plătești amenda fără neplăceri. Din păcate nu o poate anula

820

DITL Sector 5 te ajută să plătești amenda fără neplăceri. Amenzile au ajuns în aceste zile în centrul atenției, cu atât mai mult pentru cei care au avut neplăcerea să le primească pentru că nu au respectat Ordonanțele Militare. Interesul este provocat de numărul mare de contravenții constatate de polițiștii în perioada stării de urgență. În Sectorul 5 din Capitală, Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), anunță prin vocea inspectorului principal Iulian Manea, că acestea pot fi achitate online, amenzile fiind defalcate.

În cadrul videoconferinței dedicate ”Digitalizării instutuțiilor statului„, Iulian Manea a anunțat: ”În ceea ce privește plata amenzilor, acestea le-am defalcat pe categorii în mediul online. Este vorba de amenzi de la STB, de la Jandarmerie, de la Poliția Locală sau de celebrele amenzi primite în timpul pandemiei”.

Responsabilul DITL Sector 5 a explicat că ”am fost nevoiți să facem o digitalizare rapidă pentru că cetățeanul se lovește în primul rând de administrația publică locală. Datorită acestor sisteme digitale, în perioada de pandemie funcționăm foarte bine. Toate aceste proiecte le-am implementat din fonduri proprii pentru că sunt foarte puține surse de finanțare europene care să considere eligibile unități administrative locale”.

Citește și: Digitalizarea României! Iulian Manea, inspector principal DITL Sector 5: ”Cetățenii obțin actele de la primărie prin două spații virtuale”

Iulian Manea a mai anunțat în cadrul videoconferinței Capital că ”la DITL Sector 5 vom introduce în următoarele două luni două soluții de portofel electronic, astfel încât toți contribuabilii din Sectorul 5 pot să își facă plățile pentru taxe si impozite prin intermediul unor aplicații de telefon mobil. Tot prin intermediul acestor portofele, cetățenii își pot vedea statusul actelor pe care le au în lucru la Primărie, pot să își verifice situația plăților pe care le mai au de făcut.