Detalii neștiute despre cei care vor să ajungă primari

604

Candidații pentru posturile de primari de sectoare din București sunt, în general, oameni fără bătăi de cap financiare. Mulți dintre ei dețin ceasuri scumpe, tablouri valoroase sau bijuterii extrem de prețioase.

Piedone, colecționarul de mașini de epocă Cristian Popescu Piedone, fost primar la Sectorul 4, actualmente candidatul PPU la Primăria Sectorului 5, colecționează mașini de epocă.
Piedone deține nu mai puțin de cinci mașini extrem de valoroase, pe care, în trecut, le închiria cu ora la evenimente festive, nunți și botezuri. În funcție de eveniment, solicita între 100 și 150 de euro pentru o oră.

Potrivit declarației de avere, Piedone este proprietarul unui Mercedes din 1966, al unui Oldsmobile din 1959 și a trei mașini Cadillac din 1968, 1973, respectiv 1974. Pe lângă cele cinci mașini de colecție, Piedone are patru terenuri intravilane în Bragadiru, de aproximativ 2.000 de metri pătrați, o casă și un cont cu 50.760 de euro.

Citește și: Pandemia a crescut taxele la creșele și grădinițele private. Cât plătesc acum părinții

Marian Vanghelie, pasionat de tablouri și de ceasuri Marian Vanghelie vrea să fie din nou primarul sectorului 5 și să-i “fure” postul lui Daniel Florea, primarul în funcție al PSD. Acesta și-a depus declarația de avere și este una extrem de săracă.

Vanghelie deține doar două apartamente și un automobil Mercedes, dar strălucește la alte achiziții. Politicianul are cinci ceasuri de 70.000 de euro și cinci tablouri evaluate la 85.000 de euro. Vanghelie a avut parte și de necazuri cu hoții. Casa acestuia din localitatea Ghermăneşti a fost spartă anul trecut, fostul primar de la 5 reclamând, printre altele, furtul tabloului “Cap de copil” de Gheorghe Petraşcu, dispariţia a două ceasuri, a unor butoni şi a unor bijuterii, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.