Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5: S-a scos anatema de mizerie din Ferentari și Rahova

1314

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a prezentat acțiunile  luate în calcul pentru  eliminarea noțiunii de ghetou a cartierelor Ferentari, Zăbrăuți și Rahova. În cadrul unei conferințe de presă edilul a prezentat și o parte dintre realizările celor peste  trei ani de mandat.

Primarul Sectorului 5 a ținut să prezinte, în cadrul unei conferințe de presă, câteva imagini din Aleea Livezilor,  una dintre zonele Sectorului 5 care a fost intens mediatizată negativ.  “Intervenția de acolo presupune mult mai mult decât ce poate face primăria la ora actuală în cadrul legislativ actual”, a declarat Daniel Florea.

“Am inițiat două proiecte de lege, unul referitor la  crearea unei noi căi de acces care să deschidă zona Livezilor, Zăbrăuților, Iacob Andrei, pentru a desființa acele ghetouri, iar al doilea proect se referă la o Lege a regenerării urbane, care să ne permită a face intervenții și reparații la blocurile insalubre din zonele menționate, sau la construirea de alte locuințe pentru oamenii care stau acolo. De asemenea, este vorba de posibilitatea de a-i muta  în timpul în care se efectuează reabilitarea totală a acelor blocuri.

În acest context, edilul Sectorului 5 a mulțumit  deputatului PSD Oana Florea, care a reușit să depună cele două proiecte de lege în Parlament, având convingerea că acestea vor fi susținute și în Comisiile parlamentare, împreună  cu ceilalți parlamentari”.

Citește și: 14 februarie – Marș împotriva poluării din Capitală

De asemenea, edilul Sectorului 5  a arătat și realizările efectuate în acest mandat, dar  și căteva dintre proiectele aflate pe agenda acestuia:

– Înființarea unei cantine sociale în Ferentari este un proiect care va fi realizat până la sfârșitul lunii martie, a mai declarat Daniel Florea;

– Cu ajutorul unui grup de acțiune locală s-a înființat “Împreună dezvoltăm  Sectorul 5”  împreună cu 23 de ONG-uri și s-a realizat unui centru de consiliere pentru părinții ai căror copii au dizabilități;

– S-a scos anatema de mizerie  din Ferentari și Rahova. Acum, puteți merge la orice oră din zi sau noapte acolo, în afară de câteva zone punctuale, se poate vedea  curățenie pe străzi;

– Redarea unui spațiu verde de circa 10 hectare, între Senat și Casa Oamenilor de Știință: Uranus – Libertății – 13 Septembrie;

– În iunie 2016, gradul de îndatorare a Sectorului 5 era undeva la 33 la sută.  Astăzi, acesta a ajuns la 15,82 la sută, fapt care arată că eforturile depuse au reprezentat un succes.