Cum arată spaţiile de joacă din sectorul 5 după „marea reabilitare”

1185

În urmă cu două luni, primarul Daniel Florea le promitea părinților din sectorul 5 că va reabilita 34 de spații de joacă, amplasând la intrare un anunț pe un dreptunghi roșu.

 

Pe panou scria așa: „Începând cu data de 03.06.2019, 34 de locuri de joacă și parcuri, inclusiv acesta, vor intra, succesiv, în procedura de reabilitare și modernizare. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că lucrările vor fi realizate la cele mai înalte standarde de calitate și în cel mai scurt timp posibil. Copiii noștri merită tot ce e mai bun! Daniel Florea, Primarul Sectorului 5”.

Edilul a abandonat – din câte se pare – proiectul. Imediat după ce Libertatea a dezvăluit că primarul PSD al Sectorului 5 cheltuiește 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe, panourile au dispărut subit. Au fost trimiși pe teren angajați care au ridicat panourile și le-au urcat în dubițe, fără să ofere explicații martorilor care i-au luat la întrebări. Se întâmpla în jurul datei de 10-15 iulie.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ – De când începe RIDICAREA mașinilor parcate neregulamentar în București

De exemplu, în Parcul Sebastian, panoul a fost dosit după un magazin.

S-a promis de asemenea că spațiile de joacă din cele mai mari parcuri din sector – Pecineaga, Sebastian, Romniceanu – vor intra în reabilitare. Ce s-a reușit a fost însă o reparație minoră pe unde s-a considerat că este nevoie.

Parcul Sebastian, cel mai important parc din Rahova, are două locuri de joacă mari, însă ambele sunt într-o stare jalnică. Lemnul este compromis pe alocuri, iar șuruburile lipsesc sau sunt lăsate la voia întâmplării, ca în imaginea de mai jos, pentru ca cei mici să se lovească în ele.

Cei mici s-au trezit peste noapte și fără tobogane, în locul lor fiind amplasate niște scânduri. Li s-a promis totuși că vor primi tobogane noi, din plastic, montate la aceleași spații de joacă șubrede și rupte. Lemnul se îndoaie sub greutatea copiilor care aleargă și sar.

Pecineaga – alt parc, aceeași poveste. Aici s-au făcut sesizări peste sesizări dar niciuna nu a fost luată în seamă. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a reuşit să arate astfel indiferenţă faţă de cetăţeni. „Este parcul nimănui”, spun locuitorii care locuiesc în zonă.

Deosebirea e că aici locul arată ca o uriașă groapă de nisip. În primăvară, câțiva angajați ai Primăriei (alții, mereu sunt alții) au luat pavelele din cauciuc, ziua în amiaza mare, ca să completeze un alt parc din sectorul 5 (nu au vrut să spună care). Au promis însă că primăria va turna un nou covor elastic din cauciuc.

Ce este revoltător e faptul că primarul Daniel Florea a trimis în această vară caravana de voluntari prin parcurile din sectorul 5, care au organizat ateliere și jocuri pentru copii. Prin mâinile părinților a trecut și un caiet de doleanțe/reclamații, în care și-au exprimat în scris nemulțumirile la adresa autorităților locale. Voluntarii le-au dat asigurări că primarul îi va asculta. Oare?!

Libertatea mai scria că firma care urma să facă parcurile/spațiile de joacă e Star Pro Center INTL, aceeași care a primit anveloparea blocurilor în ianuarie și a cărei patroană s-a remarcat printr-o asociere a numărului său cu o firmă de videochat. Dar SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, societate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5, a anulat contractul cu firma Star Pro Center pe 15 iulie.

Încă o dată, nevoile cetățenilor sunt lăsate pe ultimul loc în lista de priorități a primarului PSD al sectorului 5. Din rea credință și incompetență, vom afla poate după alegerile de anul viitor. Deși în iulie declarau că în toamnă lui 2018 toate parcurile intră în reamenajare, licitațiile pentru lucrări au fost prima data demarate în ianuarie 2019, apoi anulate, publicate alte licitații, cu termen de depunere a ofertelor mai lung, anume pe 20 martie, și termen de finalizare a lucrărilor de 14 luni.