Cristian Popescu Piedone anunță controale severe în Sectorul 5: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani”

1567

Primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis că, după ce își va prelua mandatul, va trimite Poliția Locală în controale pentru a verifica dacă sunt respectate regulile de sănătate publică în contextul pandemiei de coronavirus: „Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani și va face controale și în unitățile de învățământ”, avertizează Piedone.

”Ați fost jigniți, judecați pe nedrept și criticați. V-au făcut proști, needucați și v-au spus că sunteți persoane defavorizate. Dragi prieteni, haideți să le demonstrăm că s-au înșelat în privința voastră. Să le arătăm cine sunteți. Să le demonstrăm că sunteți oameni inteligenți, cu bun simț și care respectă regulile. Să fim un exemplu demn de urmat. Vă invit să fim responsabili și să respectăm normele sanitare. Să purtăm mască atât în spațiile interioare, dar și în zonele exterioare aglomerate. Să ne spălăm și să ne dezinfectăm cât mai des pe mâini. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe toți cei dragi nouă. Știu că nu este nici ușor și nici plăcut să purtăm această mască, dar este pentru binele nostru, al tuturor. Fac un apel către toți locuitorii din Sectorul 5 pentru a ține cont de măsurile impuse de autorități!”, a declarat primarul ales al Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone: „Copiii reprezintă o prioritate pentru mine”

Primarul ales al Sectorului 5 avertizează că poliția locală va demara o serie de controale și în școli. Mai mult, Piedone spune că va merge și el în școli: „Nu ne putem juca cu sănătatea copiilor”.

„Vă invit și pe dumneavoastră, profesori din Sectorul 5 să respectați aceste norme și să fiți un exemplu pentru elevi. Să limităm pe cât posibil răspândirea acestui virus care ne-a schimbat tuturor viețile. Copiii reprezintă o prioritate pentru mine, iar sănătatea lor depinde în mare parte de modul în care dumneavoastră gestionați situația actuală din unitațile de învățământ. De noi toți, uniți, depinde reluarea unei vieți normale cât mai curând posibil. Vă rog să semnalați orice derapaje pe care le întâlniți în școli sau în grădinițe.

Citește și: Piedone, noul primar al Sectorului 5, a venit la PSD ca să negocieze o majoritate în Consiliul Local

Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani și va face controale și în unitățile de învățământ. În primul rând, acțiunile lor vor fi de prevenție, dar acolo unde este cazul se va interveni ferm, cu amenzi. Voi merge și eu în școli, pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor!

Vă invit și pe voi, operatorii economici din Sectorul 5 să respectați toate normele sanitare, iar angajații voștri să fie instruiți să facă același lucru. Mai mult, vă rog să semnalați orice situație în care o persoană nu vrea să se conformeze acestor reguli. Să facem o echipă puternică împreună.

De îndată ce îmi voi începe activitatea la primărie, voi lua toate măsurile necesare pentru a mă asigura că toate normele sunt respectate. Vom adopta și o hotărâre de consiliu dacă este nevoie, care să instituie obligația de a purta mască în Sectorul 5. Voi verifica personal dacă regulile sunt respectate, iar poliția locală va face controale și va aplica amenzi dacă situația o va impune. Nu dorim să facem armată, de aceea apelez la bunul simț al tuturor. Însă, în cazul în care unele persoane nu vor respecta regulile, cu siguranță vor fi sancționați!

Vă invit să le demonstrăm tuturor că voi, oamenii din Sectorul 5 sunteți oameni inteligenți care știu că aceste reguli sunt pentru sănătatea și binele nostru, al tuturor. Haideți să respectăm normele, astfel încât să nu fie nevoie de sancțiuni! Eu am încredere în discernământul vostru și în capacitatea voastră de a vă proteja sănătatea!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Piedone, noul primar al Sectorului 5

Biroul Electoral al Municipiului București (BEM) a decis să admită contestațiile depuse la decizia anterioară a Biroului Electoral de sector de renumărare a buletinelor devot din Sectorul 5. Nu vor fi renumărate voturile pentru primărie și Piedone este câștigător al mandatului în Sectorul 5, din partea PPU-SL.